IZBEGNITE SVADJE SA RODITELJIMA. ♡

18:12

Verujem da ste svi vi bar jednom bili u svađi sa roditeljima, zbog ovoga ili onoga. Onda ne pričate satima, inatite se i svađe postaju sve žučnije. Baš zbog toga dolazim sa nekim savetima pomoću kojih ćete izbeći svađe sa mamom ili tatom.


Ako su uzrok svađe ocene u školi...

Ne dozvolite da vam se gradivo nakupi, pa da onda odjednom učite i na kraju ništa ne postignete, već učite redovno uprkos tome što vas mrzi i dosadno vam je da to radite. Na kraju će se isplatiti, a vaši roditelji biće zadovoljni i ponosni na vas.

Ako je uzrok svađe to što ne smete da izađete...

Ne dižite frku oko toga! Nije smak sveta, svakako ćete imati priliku da drugi put izađete. Sačekajte nekih pola sata, dok od svađe ostane samo pepeo i vatra se ugasi, pa onda pitajte roditelje da izađete, a uz to uradite nešto lepo za njih: pospremite svoj ormar, sredite sobu, operite veš ili sudove ili nešto što vaši roditelji baš ne vole, a moraju da rade. Dakle, smireno pitajte roditelje, gledajući ih u oči: "Ja sam samo očajna tinejdžerka koja će umreti ako je ne pustiš napolje! Ne želiš da mi spremaš sahranu, zar ne? Moolim te". Okej, ovo je bila šala☺. Uglavnom, budite ljubazni, strpljivi i pripazite na ton kojim se obraćate i sve će biti dobro, a i dobićete dozvolu za izlazak!

Ako je urok svađe puno vremena na kompjuteru...

Logično, smanjite vreme provedeno na internetu. Teško je, I know this, ali morate napraviti granicu ako želite izbeći svađe. Hajde, možete vi to! Ako je to nemoguće, onda navijte sat na određeno vreme i kad zazvoni, sklonite se od kompjutera.


Takođe, da biste izbegli "konflikte", ne lažite vaše roditelje, nego pričajte istinu, šta god da se desilo i kakva god da je istina! ko prizna, pola mu se prašta, to jeste tačno, zaista. Roditelji će ceniti to što ste im iskreno rekli u čemu je stvar, tako da neće biti toliko grubi prema vama.

Ne dozvolite da išta saznaju od drugih ljudi, već im vi ispričajte ako se desilo nešto loše ili uznemirujuće. Možda će biti ljuti, ali to će proći i na kraju će biti ponosni jer ste im sve priznali, a ne prećutali.

I eto, to bi bilo to za ovaj post i nadam se da vam se svideo, da ste uživali čitajući ga kao što sam ja pišući ga. Očekujte novi post veoma brzo, do tada vam šaljem veeeliki cmok. ♥

You Might Also Like

0 comments

Hvala vam na svim komentarima koje mi ostavljate, volim vas! ♥